• Malmborgs Caroli Malmborgs Erikslust Malmborgs Limhamn Malmborgs Mobilia Malmborgs Clemenstorget Malmborgs Tuna
Slide background

Kavring

med spegeskinka och vispat smör

 

Ingredienser 2 bröd
7,5 dl vetemjöl
7,5 dl rågsikt
250 gram rågkross
4 msk bikarbonat
1,5 msk anis
1,5 msk ingefära
1,5 msk salt
1 dl lingonsylt
10 dl filmjölk
1 flaska sirap

Smöret
200 gram rumstempererat smör
1/2 msk timjan och kummin
Salt, Vinäger, Tunt skivad spegeskinka (spickeskinka)

Gör så här:
 
Brödet
Blanda de torra ingredienserna.
Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda i 10 minuter.
Bröda två brödformar med rågkross.
Häll i smeten.
Baka i två timmar i 150 gradig ugn.

Smöret
Mixa timjan och kummin i mixer.
Vispa smör, kummin och timjan med elvisp eller köksassistent tills det är vitt och luftigt.
Smaksätt med salt och en skvätt vinäger.
Bred på kumminsmör på kavringen.
och toppa med spegeskinkan.

Kavring

“Ett mörkt rågbröd med anor från medeltiden. Kavringen som funnits i vår skånska mattradition sedan länge är framförallt ett stående inslag vid jul, även om det kan avnjutas året om. Den lite speciella smaken kommer från sirap som ger sötma och olika kryddor som anis och ingefära.”
/ Malmborgs kock Sverker Videholm

 

Skånsk äggakaka

Skånsk Äggakaka

Kavring

Kavring

Fläsklägg recept

Fläsklägg