• Malmborgs Caroli Malmborgs Erikslust Malmborgs Limhamn Malmborgs Mobilia Malmborgs Clemenstorget Malmborgs Tuna
Slide background

Brännesnuda

med pepparrotskräm & persiljepesto

 

Ingredienser 4 personer
 
500 g. vitkål
2 gula lökar
1/2 rotselleri
2 morötter
2 palsternackor
1/2 purjolök
2 persiljerötter
500 g. rimmat sidfläsk
1,5 l. vatten
2 lagerblad
2 korn kryddpeppar
2 kvistar timjan
Salt
Peppar
Rapsolja

Pepparrotskräm
 
1 pepparrot
2 dl. crème fraiche
Salt
Persiljepesto
Ett knippe persilja
1/2 dl. god rapsolja
1 klyfta vitlök
1/2 dl. solroskärnor
Några droppar vinäger

Gör så här:
 
Skala och skär lök, kål och rotfrukter i tärningar.
Häll olja i en kastrull och svetta grönsakerna. Tillsätt kryddor, vatten och fläsk. Koka tills fläsket är mört. Ta upp det och tärna i bitar. Smaksätt soppan med salt och peppar. Lägg ner fläsket i soppan igen.
Vispa crème fraichen luftig med elvisp. Smaksätt med riven pepparrot och salt.
Lägg persilja, solroskärnor, olja och vitlök i en mixer. Kör det slätt och smaka av med vinäger, salt och peppar.
Lägg en klick pepparrotskräm på toppen av soppan och ringla på persiljepeston. Vill du ha soppan hetare så riv över mer pepparrot.

Brännesnuda - skånsk köttsoppa med fläsk och vitkål

 

“Rejält med riven pepparrot gör att den här köttsoppan bränner till duktigt i näsan – eller i ”snudan” som en riktig skåning skulle uttrycka det. Brännesnudan är en skånsk husmansklassiker som tyvärr fallit lite i glömska. I denna värmande soppa använder man sig av rimmat sidfläsk och generösa mängder kål och rotfrukter.”
/ Malmborgs kock Sverker Videholm

 

Skånsk äggakaka

Skånsk Äggakaka

Kavring

Kavring

Fläsklägg recept

Fläsklägg

Recept skånsk äppelkaka

Skånsk äppelkaka

Recept på skånsk kalops med högrev

Högrevskalops

Brännesnuda - skånsk köttsoppa med fläsk och vitkål

Brännsesnuda