Låt oss presentera våra handlare

Året var 1954 när Arne och Ella Malmborg slog upp dörrarna till den första Malmborgsbutiken på Mariedalsvägen i Malmö. Det var exakt 60 år sedan. Mycket har hänt sedan dess och idag finns fyra ICA Malmborgsbutiker i Malmö och två i Lund.

Det som lever kvar sedan starten är kärleken till god mat och goda råvaror. Och precis som i Arnes och Ellas butik bjuder vi fortfarande på manuell hantering, personlig service och ett glatt leende.

 

 

Varje butik drivs av en handlare som förmodligen är lite mer anonym idag än på 50-talet. Det kommer vi att råda bot på under jubileumsåret.

 

Christopher på Limhamn

Först ut i presentationen är Christopher Malmborg i Limhamnsbutiken.
Butiken ligger på Linnégatan i Limhamn och är en kär mötesplats för alla matälskare i stadsdelen.

Christopher Malmborg

Stefan och Lars vid Clemenstorget i Lund

Malmborgs vid Clemenstorget i Lund drivs av två handlare: Lars Lesand och Stefan Holst.
I slutet av 80-talet myntade Lars ett nytt begrepp: Kommersiellt miljöansvar. Det var ett engagemang som skulle skapa ett helt nytt sätt att se på sortiment och utbud, där ansvar för miljö och sociala frågor prioriterades. Det var också Lars som grundade butiken Fokus, som sedermera blev Malmborgs. Sedan 2002 driver Lars butiken tillsammans med Stefan Holst som är ett välkänt ansikte för många kunder. Stefan har arbetat i detaljhandel hela sitt liv och älskar det höga tempot i butiken där det är snabbt mellan tanke och handling.
För både Lars och Stefan är ansvar för miljö och människor en hjärtefråga som i allra högsta grad sätter sin prägel på butiken.

lars_stefan-malmborgs

 

Jerry på Malmborgs Mobilia
 
Malmborgs Mobilia är en riktig matbutik där fisk, kött, charkuterier, bröd, frukt och grönsaker av högsta kvalitet sätts i centrum.

I butiken lägger man extra fokus på omsorg om andra, med ett stort sortiment för allergiker och glutenintoleranta. På Malmborgs Mobilia trängs bra mat och nöjda kunder…

Jerry på Mobilia

Stefan, Tuna

Stefan Billings butik ICA Malmborgs Tuna har under lång tid varit en mycket populär butik hos Lundaborna.
En mötesplats för alla matälskare, en butik med gedigen erfarenhet, gott om nytänkande och spännande idéer.

billing

Mats på Erikslust

Här är det Mats Lundin, handlare på Malmborgs Erikslust som har blivit avporträtterad i bästa 50-tals stil. Mats butik ligger i det välkända kopparhuset vid rondellen på Erikslust.
 
Att erbjuda en hög kvalité av kunnig personal har varit Erikslustbutikens motto alltsedan dörrarna slogs upp 1966.
Man är alltid välkommen, oavsett om man bara behöver en liter mjölk eller delikatesser till helgens fest.

mats-malmborgs

Per, handlaren på Caroli
 
Per Tengberg är handlare på Malmborgs Caroli, en av Malmös mest välsorterade dagligvarubutiker.
 
Här har man specialiserat sig på färskvaror. Caroli är en utpräglad matbutik och du hittar både vardagsmat och delikatesser från när och fjärran – något för alla smaker!
En citybutik med allt…
 

Per Tengberg

ICA Malmborgs 60 år