Ica Malmborgs tygkasseprojekt

Projekt tygkasse

Under 2014 började vi sälja miljövänliga tygkassar i samarbete med Individuell Människohjälp (IM). Tack vare våra kunder har det sedan dess sålts över 37500 tygkassar. Ett fantastiskt resultat! Pengarna från projektet innebär ett bättre liv för många människor.

Malmborgsbutikerna kommer att fortsätta att sälja kassarna även under 2018.

 

TillklippningTygkassarna produceras av skräddare som tillhör utsatta grupper i det indiska samhället.

Gör drömmar till verklighet…

Man kan tycka att en vanlig tygkasse inte betyder så mycket, och för dig som handlar på Malmborgs är den kanske bara ett miljövnäligt alternativ till plastpåsarna. Men för skräddarna i norra Indien som syr kassarna innebär de mycket mer än så. Skräddarna tillhör utsatta grupper i det indiska samhället.

Tack vare beställningen av tygkassarna har de en trygg försörjning och kan ta hand om sina familjer.
Många kan till och med börja drömma om framtiden!

Tygkassegänget

 

Kommer du ihåg Herr Kishan Singh?

Palden

– Så här har året varit för honom:

I början av 2014 intervjuade vi Herr Kishan Singh. Kishan är en av de skräddare som syr Malmborgskassen. Han har fru och två barn, en son på 14 och en dotter som är 20 och läser till sjuksköterska.

Jag och min familj bor i ett hus som tillhör staten. Våra familjeinkomster kommer huvudsakligen från mitt arbete som skräddare. Min fru får dessutom en pension på Rs 1000 varje månad från den indiska staten. Varje månad måste vi betala stora summor för att skicka barnen till skolan, både grundskolan och sjuksköterske-utbildningen kostar pengar.
Mitt liv det här året har varit väldigt bra. Det bästa ögonblicket var när jag såg min dotters terminsbetyg från hennes första år på sjuksköterskeutbildningen – hon hade väldigt bra betyg. För att kunna skicka min dotter till skolan har jag varit tvungen att ta ett stort lån.

Eftersom jag är den enda familjeförsörjaren är det ett stort ansvar för mig, och en källa till en viss spänning mellan mig och min fru.
Tack vare arbetet med Malmborgskassarna har vi nu en stabil inkomst och tillräckligt med pengar för att betala av på lånet.

Jag vill skicka ett stort tack till Malmborgs och IM för att ge mig och min familj den här möjligheten. Malmborgskassarna är ovärderliga för oss eftersom hela min familj är beroende av mig och min inkomst.