Pema Dolma - Malmborgs tygkasse

Pema Dolma

Namn: Pema Dolma
Ålder: Fyller snart 60
Yrke: Viker och pressar Malmborgskassar. Vill gärna lära sig att sy.

tygkassar2

”Min första dröm är att lära mig att sy så att jag kan försörja mig och min familj. Jag skulle älska det och skulle nog kunna sy dag och natt, haha! Och sen, om jag får drömma större så vill jag spara ihop pengar till att göra en pilgrimsfärd till Bodh Gaya!” *

 

Pema Dolma tycker om att komma till jobbet.
– Det är en stressfri miljö här. Jag trivs, berättar hon.

Pema bor liksom sina kollegor på Tibetan Women’s Centre tillsammans med sin man som arbetar i mattväveriet. Tillsammans har de två vuxna barn som har flyttat hemifrån.
Innan Pema började arbeta med Malmborgs kassarna för några månader sen var hon hemmafru. Nu viker och pressar hon kassarna innan de sys ihop.

Hon är glad över att ha fått en anställning.
– Att ni beställer kassar av oss har skapat en möjlighet för arbetslösa och hemmafruar som mig att börja jobba. Det är jag glad för.
Nu när hon har börjat jobba i skrädderiet har hon två drömmar.
– För det första vill jag också lära mig att sy! Jag skulle älska det, jag skulle nog kunna sy dag och natt, haha! Och sen, om jag får drömma större så vill jag spara ihop pengar till att göra en pilgrimsfärd. Vart då? Till Bodh Gaya så klart!

alla

*Bodh Gaya är en småstad i den indiska delstaten Bihar. Buddha ska ha nått upplysning under långvarig meditation i Bodh Gaya, och staden är därför ett stort vallfärdsmål för buddhister.(Källa: Wikipedia)

Bild och text: Åsa Ljusenius (IM)

Tillbaka